2020 heeft indruk gemaakt. Alles passeerde de revue: flexibiliteit, tegenslag, angst, rust, ongeloof, bezorgdheid, machteloosheid, aanpassing, loslaten, verdriet en hoop. We kwamen onszelf meer dan eens tegen.

Velen voelen de nood aan een terugblik op deze periode. Omdat het jaareinde ons daartoe uitnodigt. Omdat intense tijden aanzetten tot transformatie en inspiratie. Omdat we het toch maar gedaan hebben. Omdat we dieper willen ingaan op wat ons hierbij hielp. Even waardevol is ook een vooruitblik. Omdat we willen inzoomen op wat er werkelijk toe doet. Omdat dit ons kan inspireren om de volgende stappen te zetten in het nieuwe jaar.

In deze driedaagse begeleiden Marleen en Nele je via verbindende communicatie naar wat wezenlijk is voor jou en hoe je verder wil gaan. Met mildheid, diepgang en lichtheid, in de inspirerende natuur van de Vlaamse Ardennen.

ZONDAG 27 DECEMBER 18u - WOENSDAG 30 DECEMBER 14u

WIE ZIJN WIJ?

Nele en Marleen leerden elkaar zeven jaar geleden kennen als collega’s bij een externe preventiedienst. Nele werkt er als arbeidsarts, Marleen als psychosociaal preventieadviseur. Ze vonden elkaar snel in hun passie voor mensen en hun gelijkaardige gezinnen met 3 zonen.

Marleen is Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (HR beleid). Haar nieuwsgierigheid naar de mens komt tot uiting in haar verdere opleidingen in de sociale en culturele antropologie (KULeuven) en in de familiale bemiddeling (MEDIV). Ze volgde in Oxford de ‘Coaching and Mentoring’ opleiding (Oxford Brooks University). Toen ze in 2016 in aanraking kwam met het gedachtegoed van Verbindende Communicatie, liet dat haar niet meer los. Ze integreert deze methodiek in haar werk en merkt steeds weer dat dit rust en herkenning brengt bij de mensen. Ze begeleidt vaak groepen in conflict, coacht mensen met een overspanning of burn-out, voert teamanalyses uit en geeft opleidingen rond veerkracht. Ze straalt rust en warmte uit en houdt van diepgang met de nodige humor.

Nele begon haar carrière als huisarts en schoolde zich na enkele jaren om tot arbeidsarts. In haar werk raakte ze meer en meer geboeid door het mentale welzijn van de werknemers. Vanuit de behoefte naar meer diepgang volgde ze een aantal coachingsopleidingen (essentials, stress en burn-out), verdiepte ze zich in hartcoherentie en mindfulness en startte ze haar eigen coachingspraktijk in hartje Gent. Het gedachtegoed van Verbindende Communicatie kwam op haar pad en net zoals bij Marleen liet het haar niet meer los. Nele integreert dit gedachtegoed dan ook regelmatig in haar werk. Nele gebruikt in haar coachend werk een combinatie van medisch denken en oplossingsgerichte tools. Ze begeleidt mensen met stressgerelateerde klachten, geeft loopbaanbegeleiding en werkt als trainer rond veerkracht en communicatie. Rust, degelijkheid en een holistische visie op mens en context typeren Nele.

INHOUD

Tijdens de driedaagse staat de beleving van de voorbije periode centraal. We brengen samen de hoogtes en laagtes hiervan in kaart, waarbij we inzoomen op hulp- en krachtbronnen. Daarnaast staan we stil bij het concept van ‘Tijd en ruimte maken voor wat belangrijk is’ waarbij we de volgende vragen van dichterbij bekijken:

  • Wat betekent dit voor ons?
  • Wat helpt bij het nemen van beslissingen?
  • Welke keuzes willen we maken?
  • Wat doet er werkelijk toe?
  • Waar zijn we dankbaar voor?
  • Wat wensen we onszelf voor volgend jaar toe? Hoe gaan we dit waar maken?

DOELGROEP

  • Mensen die op het einde van 2020 de nood voelen om bewust terug te blikken op wat de afgelopen periode betekende voor hen en wat ze belangrijk vinden voor de toekomst.
  • Mensen die dit willen onderzoeken in een kleine groep, autonoom en samen met anderen. Met respect voor ieders eigenheid en noden.
  • Mensen die nood hebben om er even tussenuit te zijn en in een natuurlijke omgeving, met gezonde voeding, aan hun sterktes willen werken.

AGENDA

zondag 27 december 18u tot woensdag 30 december 14u

27 december ontvangst – avondmaaltijd – avondsessie

28 en 29 december ochtendsessie - lichte lunch - vrij moment - middagsessie - warme maaltijd - dagafsluiting

30 december ochtendsessie - lichte lunch en closure

LOCATIE

B&B KORSELE 59
KORSELE 59
9667 HOREBEKE

PRIJS

1200 euro per persoon in een mooi verzorgde kamer incl. catering - 2 personen op de kamer.

Toeslag voor verblijf met 1 persoon per kamer: 105 euro voor het hele verblijf.

INSCHRIJVEN

BEPERKT AANTAL PLAATSEN

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

We horen het graag als we rekening moeten houden met eventuele voedingsintoleranties of andere wensen.